Maak kennis met Kelly Wearstler, oprichtster van Kelly Wearstler Design Studio en bekend om haar vele creatieve activiteiten in de designwereld. 

Haar portfolio is ronduit indrukwekkend, met enkele bijzondere onderscheidingen en erkenning voor enkele belangrijke publicaties.

Onlangs bundelden Kelly Wearstler en Serax hun krachten om samen te werken aan twee serviescollecties. Haar debuutcollecties, Zuma en Dune, weerspiegelen haar kenmerkende stijl. Zuma is ontworpen met rijke patronen en onverwachte kleurencombinaties en combineert futuristische ontwerpen met oude motieven in porseleinen servies en glazen op voet. Dune is dan weer ontworpen in mat en hoogglanzend keramiek met een gestructureerde look, en verkrijgbaar als glaswerk en bestek. 

De collecties tonen Wearstlers innovatieve aanpak om interieurontwerp en servies in elkaar te laten overvloeien.

In deze exclusieve Serax Q&A leren we de creatieve geest achter deze fascinerende ontwerpen kennen.

Welke elementen bepalen jouw persoonlijke stijl?
Mijn persoonlijke stijl draait rond het combineren van elementen, het samenvoegen van een oude ziel met nieuwe aspecten, door vintage esthetiek en eigentijdse invloeden in elkaar te laten overvloeien.

Je reist veel. Welke culturele invloeden van je reizen zien we terug in je eerste serviescollecties?
Mijn passie voor reizen heeft een enorme invloed op mijn werk. Het ontdekken van verschillende culturen en landschappen is voor mij een grote bron van inspiratie. Toen ik mijn nieuwe serviescollectie voor Serax creëerde, werd ik geïnspireerd door het prachtige vakmanschap van oude beschavingen en bedacht ik manieren om tijdloze elementen te herinterpreteren en aan te passen aan onze moderne tijd. Zuma is bijvoorbeeld een knipoog naar het samenspel tussen geavanceerde technologie en geschiedenis, terwijl Dune terugvalt op organische vormen en materialen uit de natuur.

Is er een bepaald voorwerp dat je hebt meegenomen van je reizen en dat een speciale plaats in huis heeft gekregen?
Ik heb in al mijn woningen verschillende stukken die voor mij een speciale herinnering oproepen. Zo is er een grote Cornucopia ('Hoorn des overvloeds') die mijn man Brad en ik jaren geleden in Miami vonden en die gasten verwelkomt in mijn huis in Malibu. Nog niet zo lang geleden hebben we Felix Muhrhofer de opdracht gegeven om een speciale terrazzotafel te maken van stenen die we tijdens een familievakantie in Griekenland hebben gevonden.

Hoe is het idee om samen te werken met Serax ontstaan?
Ik heb de creaties van Serax in heel wat van mijn projecten gebruikt en ik ben altijd gefascineerd geweest door het ongeëvenaarde vakmanschap en de gevoeligheid die ze belichamen. Ik wilde altijd al iets doen met tafelgerei, maar enkel en alleen als ik de juiste partner zou vinden. Ons team nam contact op met Serax om te zien of ze geïnteresseerd waren in een samenwerking en gelukkig waren ze dat.

Je ontwerpen staan bekend om hun gedurfde en veelzijdige stijl. Hoe geven we deze best een plek in onze woning?
Mijn ontwerpen draaien rond de zoektocht naar harmonie in dissonantie. Ik combineer verschillende materialen om een harmonieus contrast te bereiken en iets onverwachts te creëren. Dat kan ik overigens enkel verwezenlijken als ik elk project met een grenzeloze ontdekkingszucht benader. Het is door onverschrokken te experimenteren dat je je authentieke stem ontdekt. Vaak begin ik een nieuw project met het creëren van een plateau met materialen, een tastbaar canvas voor materialen die passen bij mijn manier van ontwerpen en de essentie van de ruimte. Van daaruit begin ik de rest van het interieur uit te bouwen, met elementen die in elkaar overlopen om een samenhangend verhaal te creëren.

Designtrends evolueren met de tijd. Welke tijdloze ontwerpprincipes zullen volgens jou altijd relevant blijven?
Volgens mij zal authenticiteit altijd relevant blijven. Dat is nu eenmaal waar stijl om draait. Trends spelen geen rol, trouw blijven aan je prikkels en inspiratiebronnen zal altijd de bovenhand voeren. Hierop aansluitend krijg je de meest eerlijke en tijdloze vorm van creativiteit enkel als je je geest openstelt en je richt op datgene waar je van houdt.